top of page
"Γενικό Χημείο του κράτους "
Στο πλαίσιο του μαθήματος της Χημείας της γ΄ τάξης  του γυμνασίου επισκεφτήκαμε το Γενικό Χημείο του Κράτους. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του και πληροφορήθηκαν για την αποστολή του, η οποία είναι η παροχή προς τις δημόσιες αρχές και τους πολίτες τεχνικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, με τελικό σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και των συμφερόντων των καταναλωτών. Επίσης, ενημερώθηκαν για το σκοπό του που είναι η στήριξη της υγιούς λειτουργίας της αγοράς και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και καινοτομίας της χημικής βιομηχανίας σε συνεργασία με τις συναρμόδιες αρχές, καθώς και την αξιοποίηση και προώθηση των ελληνικών προϊόντων σε όφελος της εθνικής οικονομίας. Τέλος, ενημερώθηκαν για τον εργαστηριακό έλεγχο αλκοολούχων ποτών και τροφίμων στο αντίστοιχο τμήμα όπως και για τον έλεγχο ναρκωτικών ουσιών.
"Τριήμερη εκδρομή στα Ιωάννινα "
Οι μαθητές της γ΄γυμνασίου είχαν τη χαρά να επισκεφτούν τα Ιωάννινα στα πλαίσια τριήμερης εκδρομής που πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 8 Μαΐου. Πρώτη στάση της εκδρομής αποτέλεσε το Μουσείο Βρέλλη, λίγο έξω από την πόλη των Ιωαννίνων. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τα κέρινα ομοιώματα που αναπαριστούσαν ήρωες από τα προεπαναστατικά χρόνια έως και τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, τα οποία είχαν φιλοτεχνηθεί από τον Παύλο Βρέλλη. Στη συνέχεια κατά την  περιήγησή τους στην περιοχή των Ιωαννίνων επισκέφτηκαν  το κάστρο, το Τζαμί Ασλάν Πασά (που σήμερα είναι μουσείο) και το Μουσείο αργυροχρυσοχοΐας. Επόμενη στάση η λίμνη των Ιωαννίνων, την όποια απόλαυσαν κάνοντας βόλτα και στη συνέχεια με το καραβάκι έφτασαν στο νησάκι όπου επισκέφτηκαν το μουσείο του Αλή Πασά. Την τελευταία μέρα της εκδρομής επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και την «αρχόντισσα της Άρτας» την εκκλησία της Παρηγορήτισσας, όπου είχαν την ευκαιρία να δεχθούν χρήσιμες πληροφορίες από τεχνικούς Συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων. 
"Μονοήμερη εκδρομή στο Σοφικό Κορινθίας "
Τη Δευτέρα 8 Μάϊου οι μαθητές της α' και β΄γυμνασίου επισκέφτηκαν το Ράντζο (The Ranch) στο Σοφικό Κορινθίας. Σε έναν χώρο 330 στρεμμάτων που δένει αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον έκαναν ιππασία, περιηγήθηκαν στο χώρο με τρενάκι βλέποντας τις ομορφιές του και τα ζωάκια που φιλοξενεί. Είχαν ακόμα την ευκαιρία να αθληθούν ποικιλοτρόπως και να απολαύσουν το ομαδικό παιχνίδι. Έπαιξαν μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, τένις και έκαναν αναρρίχηση και τοξοβολία. Το μεσημέρι συναντηθήκαμε όλοι στην τραπεζαρία και φάγαμε σπιτικό φαγητό.
"Αρχαιολογικό Μουσείο"
Την Παρασκευή 31/3 οι μαθητές της γ’ γυμνασίου του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στις πλούσιες συλλογές του και στα πιο διάσημα εκθέματά του που προέρχονται από την Αττική, αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας. Με τη βοήθεια των ξεναγών οι μαθητές ακολούθησαν το νήμα από τις αρχές της προϊστορίας έως και την ύστερη αρχαιότητα και θαύμασαν έργα γλυπτικής, έργα μεταλλοτεχνίας, αγγεία, μικροτεχνία κ.α. Ανάμεσα στα εκθέματα εντυπωσίασαν τα κυκλαδικά ειδώλια, η ‘μάσκα του  Αγαμέμνονα’, το χάλκινο άγαλμα του Δία, ο μηχανισμός των Αντικυθήρων, ο ιππέας του Αρτεμισίου.