Εκπαιδευτήρια Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Βριλησσίων

Βρεφονηπιακός Σταθμός  |  Νηπιαγωγείο  |  Δημοτικό Σχολείο  |  Γυμνάσιο

2018-2019

Α' Τάξη

Επίσκεψη στο Μουσείο Οίνου

Η μέρα που τόσο περιμέναμε έφτασε! Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου οι μαθητές της Α´ τάξης πήγαμε την πρώτη μας εκδρομή. Με πολύ κέφι και διάθεση ξεκινήσαμε με στόχο να γίνουμε μικροί αγρότες και να ανακαλύψουμε τον θησαυρό των σταφυλιών στο Μουσείο Οίνου.

 

Στην αρχή επισκεφτήκαμε ένα μεγάλο αμπέλι, όπου τρυγήσαμε τα σταφύλια και στη συνέχεια είχαμε την ευκαιρία να τα πατήσουμε στην παραδοσιακή στυφηλιά. Εντυπωσιαστήκαμε όλοι από τα παραδοσιακά εργαλεία που συναντήσαμε μέσα στο μουσείο και από τις ιστορίες που το καθένα << διηγούνταν>>. Μετά μετατραπήκαμε για λίγο σε μικρούς ηθοποιούς και δραματοποιήσαμε τον μύθο του Θεού Διονύσου και του κρασιού. Δεν θα μπορούσαμε να φύγουμε βέβαια χωρίς να ζυμώσουμε τα δικά μας μουστοκούλουρα δίνοντάς τους τα πιο πρωτότυπα σχέδια. Στο τέλος, μας περίμενε μια έκπληξη, καθώς κεραστήκαμε νόστιμα μουστοκούλουρα και απονεμήθηκε σε όλους μας από ένα δίπλωμα Αμπελουργού. 

 

Φύγαμε χαρούμενοι που μάθαμε τόσα πράγματα και σίγουροι πως αυτή η εκδρομή θα μας μένει αξέχαστη! 

Α' Τάξη

Το τρένο με τα συναισθήματα

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου οι μαθητές της Α´ Τάξης επισκεφτήκαμε το Ένεκα Παιδείας και παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα « Το τρένο με τα συναισθήματα ». Κάθε ομάδα δραματοποίησε ένα από τα συναισθήματα : θυμός, φόβος, λύπη και χαρά. Πραγματικά τα νιώσαμε όλα πολύ δυνατά. Γίναμε κι εμείς ηθοποιοί και συμμετείχαμε στην παράσταση με τον δικό μας τρόπο. Στο τέλος, χειροκροτήσαμε τους συμμαθητές μας και γεμάτοι με τόσα συναισθήματα γυρίσαμε από το ταξίδι μας.

Α' Τάξη

Επίσκεψη στο «Stem Education» 

Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου οι μαθητές της Α΄ τάξης, γεμάτοι από ενέργεια, επισκεφτήκαμε τον βιωματικό χώρο του «Stem Education» και παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενθουσιασμό το πρόγραμμα «Νέοι Μηχανικοί». 

Εκεί, γίναμε μικροί επιστήμονες και φτιάξαμε πρωτότυπες κατασκευές βρίσκοντας εφαρμογές των απλών μηχανών (γρανάζια, τροχαλίες, μοχλοί) στην καθημερινότητά μας. Μόλις καθίσαμε στον χώρο, πήραμε ένα μικρό βαλιτσάκι και ακολουθώντας  τις οδηγίες των ειδικών κατασκευάσαμε για πρώτη φορά έναν εκτοξευτήρα. Ήμασταν τόσο χαρούμενοι που καταφέραμε και τελειοποιήσαμε κάτι τόσο πρωτότυπο και μοναδικό, που δεν σταματήσαμε να το παρατηρούμε και να παίζουμε με αυτό.

 

Τέλος, επιστρέψαμε στο σχολείο έχοντας αποκομίσει από αυτή την εκδρομή πολλές γνώσεις και αξέχαστες εμπειρίες!

Α' Τάξη

Επίσκεψη στο Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας

Στις 25 Φεβρουαρίου επισκεφτήκαμε το Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας στο Τμήμα Γεωλογίας στην Πανεπιστημιούπολη. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον υπέροχο κόσμο των ορυκτών και των πετρωμάτων. Μάθαμε για τις ιδιαιτερότητες των μετεωριτών και εντυπωσιαστήκαμε από τον φθορισμό των ορυκτών που παρατηρἠσαμε σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα. Μαγευτήκαμε από την ομορφιά των πολύτιμων λίθων παρατηρώντας μια ξεχωριστή συλλογή από διαμάντια, ρουμπίνια, σμαράγδια και ζαφείρια. Γνωρίσαμε την ιστορία του ηφαιστείου της Σαντορίνης και είδαμε ηφαιστειακά πετρώματα. Αξιοποιώντας καθημερινά υλικά προσομοιώσαμε μια έκρηξη ηφαιστείου και στο τἐλος ο καθένας μας κατασκεύασε το δικό του ηφαίστειο! Με την επίσκεψη αυτή μάθαμε πολλά καινούρια πράγματα και συνειδητοποιήσαμε για ακόμα μια φορά πόσο μεγάλος είναι ο πλούτος που κρύβουν τα μουσεία.

Α' Τάξη

Επίσκεψη στο Εργαστήρι Κεραμεικής στην Ακαδημία Πλάτωνος

Στις 2 Απριλίου η Α’ τάξη του σχολείου μας πήγε εκδρομή στο Εργαστήρι Κεραμικής στην Ακαδημία Πλάτωνος. Οι υπεύθυνοι μας υποδέχτηκαν με περισσή χαρά! Ιδιαίτερα ο κύριος Βασίλης μας καλοσώρισε και έφτιαξε μπροστά μας πολλά πήλινα αντικείμενα που του ζητούσαμε στην παλιά του μηχανή. Στη συνέχεια, παρακολουθήσαμε ένα πολύ διασκεδαστικό κουκλοθέατρο! Η ιστορία μας έμαθε ότι όταν κοπιάζουμε για την τροφή μας, όλα τα φαγητά θα είναι πιο νόστιμα. Τέλος, φτιάξαμε όλοι οι μαθητές μία καταπληκτική πασχαλινή αγγειογραφία, την οποία και πήραμε μαζί μας!