Επίσκεψη Μουσείο Νεότερης Κεραμικής

Δευτέρα 21/10/2019

Από το μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας όλοι μας είχαμε κάποιες βασικές γνώσεις για τα αγγεία της αρχαϊκής εποχής. Η Νεότερη όμως Ελληνική Κεραμική ήταν για μας ένα πεδίο άγνωστο και ανεξερεύνητο.

Για τον λόγο αυτό η επίσκεψή μας στο Μουσείο Νεότερης Κεραμικής στο Θησείο αποτέλεσε μια ιδιαίτερη εμπειρία. Με την άφιξή μας στο μουσείο είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα συστατικά του πηλού, τα είδη των νεότερων αγγείων, τη χρήση τους αλλά και τα εργαστήρια κεραμικής ανά την Ελλάδα.

Η στιγμή όμως που χειριστήκαμε χειροκίνητα τον τροχό του αγγειοπλάστη προσέλκυσε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον μας διαπιστώνοντας τη δεξιοτεχνία και τον μόχθο του επαγγέλματος.

Όλα αυτά ήταν αρκετά για να μας εμπνεύσουν ώστε να κατασκευάσουμε τις δικές μας πήλινες δημιουργίες!

Με αυτή λοιπόν τη δημιουργική διάθεση αποχαιρετίσαμε το μουσείο περπατώντας ανάμεσα στα αρχαία μνημεία του Θησείου ανταλλάσσοντας ιδέες και εντυπώσεις...

Από τη σχολική ημέρα Αθλητισμού δεν θα μπορούσε να λείψει το παιχνίδι! Τη θέση των μαθημάτων του προγράμματος έλαβε σήμερα ένα άλλο —εξίσου σημαντικό — μάθημα, η αθλητική παιδεία.


Επισκεπτόμενοι το Βιωματικό και Ψυχαγωγικό πάρκο “Paradise Park”, παίξαμε, γελάσαμε, ψυχαγωγηθήκαμε, απολαμβάνοντας τόσο τον συναγωνισμό όσο και την καλή παρέα.


Το σημαντικότερο όμως ήταν πως δοκιμάσαμε και νέες αθλητικές εμπειρίες. Το παιχνίδι μας δεν περιελάμβανε μόνο τα γνωστά και καθιερωμένα στο σχολείο αθλήματα, αλλά και ορισμένα από τα λιγότερο διαδεδομένα. Δοκιμάσαμε τη δύναμη και την τεχνική μας στο άθλημα της σφαίρας, εξασκηθήκαμε στη στόχευση με την τοξοβολία, μονομαχήσαμε στην ξιφασκία και τέλος συνδυάσαμε τις αθλητικές μας δεξιότητες για να αντεπεξέλθουμε τους στίβους μάχης.


Αλλά και όταν ήρθε η στιγμή της αναχώρησης δεν πτοηθήκαμε καθόλου. Τα παιχνίδια, τα γέλια, η ψυχαγωγία, ο συναγωνισμός και οι συζητήσεις για τις αθλητικές μας επιδόσεις δεν σταμάτησαν λεπτό κατά τη διάρκεια της επιστροφής.

Παρασκευή 27/9/2019

Σχολική Ημέρα Αθλητισμού

Σχολικό Έτος 2018-19

Σήμερα Δευτέρα 15/4/2019, χωρίς να μας πτοήσει ο συννεφιασμένος ουρανός, αναχωρήσαμε με ιδιαίτερη χαρά και προσμονή για τον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Καρέα. Τι το ιδιαίτερο όμως θα μπορούσε να προσμένει κανείς από μια επίσκεψη σε έναν ενοριακό ναό;

Σκοπός μας δεν ήταν η συμμετοχή σε κάποια ιερή ακολουθία ή οι πληροφορίες για τη σπάνια αρχιτεκτονική του ναού, αλλά ο κτήτοράς του, ο μακαριστός αρχιμανδρίτης π. Σάββας Αχιλλέως, ο οποίος είναι ενταφιασμένος εντός του ιερού ναού.

Με αφορμή το αφιέρωμα του σχολείου μας στα 60 χρόνια από τη λήξη του Απελευθερωτικού Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. στην Κύπρο, είχαμε την ευκαιρία να αφιερώσουμε τη μέρα μας για να ανακαλύψουμε άγνωστες πτυχές της δράσης της Ε.Ο.Κ.Α. μέσα από τη θαυμαστή και περιπετειώδη βιοτή ενός δραστήριου μέλους της, του π. Σάββα Αχιλλέως. Με έκπληξη, ευλάβεια και συγκίνηση παρακολουθήσαμε τα βήματά του από τη μύησή του στην Εθνική Οργάνωση μέχρι τη χειροτονία του, τη θεμελίωση του ναού και την ιερατική του πορεία.

Το κλίμα συγκίνησης διαδέχθηκαν τα ομαδικά παιχνίδια στο δάσος και τα γήπεδα έναντι του ιερού ναού συνδυάζοντας «το τερπνόν μετά του ωφελίμου».

Δευτέρα 15/4/2019

Επίσκεψη στον Άγιο Γεώργιο Καρέα