Παρουσίαση Εργαστηρίων

Εορτασμός Εθνικής 
Επετείου

 Εορτασμός

Τσικνοπέμπτης

Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών

Εορτασμός
28ης Οκτωβρίου
2018
Show More
Εορτασμός εθνικής
επετείου
Μάρτιος 2018
Με αγάπη από την Ανταρκτική!
Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τον καθηγητή θαλάσσιας βιολογίας του Πανεπιστημίου  του Αμπερντήν στην Σκωτία, κο Φριτχοφ Κούπερ, ο οποίος βρίσκεται στην Ανταρκτική για έρευνα. Οι μαθητές επικοινώνησαν μαζί του στις 14.30 ώρα Ελλάδας (9.30 ώρα Ανταρκτικής) και τον ρώτησαν για τη ζωή εκεί στον ερευνητικό σταθμό καθώς και για τα ζώα που υπάρχουν εκεί, τους πιγκουίνους και τις φώκιες. Επίσης μας έστειλε βίντεο καθώς η σύνδεση του είναι πολύ αργή για να υπάρξει βιντεοκλήση. Ο κύριος Κούπερ μιλάει άπταιστα ελληνικά οπότε η επικοινωνία με τα παιδιά ήταν πολύ εύκολη.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο πατώντας κλικ παρακάτω... 
Show More
Κοπή
Βασιλόπιτας
2018
Show More
Show More
Χριστουγεννιάτικη Γιορτή  2017
Εορτασμός εθνικής επετείου
Οκτώβριος 2017
Show More
Εορτασμός εθνικής επετείου Μάρτιος 2017
Show More
Eoρτασμός των Τριών Ιεραρχών
Ιανουάριος 2017

Επίσκεψη του κατασκευαστή επιτραπέζιων παιχνιδιών
κου Βαγγέλη Μπαγιαρτάκη
Ιανουάριος 2017
Show More
Kάλαντα στο Γηροκομείο
Δεκέμβριος 2016
Show More
Εορτασμός εθνικής επετείου
Οκτώβριος 2016

Ένα φανταστικό

ταξίδι στο διάστημα!  Απρίλιος 2015

«Ένα Φανταστικό Ταξίδι στο Διάστημα» ήταν το θέμα της Έκθεσης που φιλοξενήθηκε στο καινούριο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου.

Τα εκθέματα της  Έκθεσης φιλοτεχνήθηκαν από τα προνήπια και νήπια του Νηπιαγωγείου μας. Οι μικροί καλλιτέχνες απέδειξαν για μια ακόμη φορά το αστείρευτο ταλέντο τους και έτσι το αποτέλεσμα δε θα μπορούσε να μην ήταν μαγευτικό.

 

Η έκθεση είχε 8 θεματικές ενότητες:

-Το Σύμπαν και οι Γαλαξίες

-Ο Ήλιος, το μεγαλύτερο άστρο

-Η Γη, ο γαλάζιος πλανήτης

-Διαστημικά ταξίδια

-Σελήνη, ο δορυφόρος της Γης

-Κομήτες και Περσίδες

-Οι πλανήτες

-Υπάρχουν εξωγήινοι;

 

Στο κέντρο της Έκθεσης υπήρχε ένα «διαστημόπλοιο» …. για να ταξιδεύει τους επισκέπτες στο Σύμπαν, ενώ η ταυτόχρονη προβολή εικόνων από το Διάστημα μάγευε μικρούς και μεγάλους!

 

Την έκθεση επισκέφθηκε και η Αστρονόμος Dr Μεταλληνού Φιόρη-Αναστασία.  

Τηλεδιάσκεψη με
Σεισμολόγο

Οκτώβριος 2016

Σήμερα Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 συνδεθήκαμε με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τη Δρ Σεισμολογίας κα Χαρά Γκαρλαούνη!
Μας είπε πόσο ενδιαφέρον είναι το επάγγελμά της, μας εξήγησε πώς δημιουργούνται οι σεισμοί, ποιά μηχανήματα διαθέτει ο σεισμολόγος για να παρατηρεί τους σεισμούς και μετά τη ρωτήσαμε τις απορίες που καταγράψαμε!

Επίσκεψη του

Αρχιεπισκόπου  Σεπτέμβριος 2015

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Αγιασμού για όλα τα σχολεία της χώρας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Νηπιαγωγείο μας, το οποίο μετρά ήδη τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του και είδε από κοντά τους χώρους του.

«Οι δεινόσαυροι της Παταγονίας στα Βριλήσσια»
Μάϊος 2014

Στα πλαίσια του εργαστηρίου Πλαστικής Τέχνης δημιουργήθηκε η  Έκθεση «Οι δεινόσαυροι της Παταγονίας στα Βριλήσσια». Τα νήπια κατασκεύασαν διάφορα είδη δεινοσαύρων με πρώτη ύλη την πλαστελίνη. Μια μεγάλη μακέτα ήταν το επίκεντρο της έκθεσης, όπου μπορούσαν μικροί και μεγάλοι να γνωρίσουν μερικά από τα πιο γνωστά είδη δεινοσαύρων που υπήρξαν ποτέ στη Γη!